Werkwijze

Voordat je gaat (ver)bouwen is het goed om een concreet plan te hebben. Zo kun je al je wensen verwerken in een ontwerp. Je voorkomt dat je punten over het hoofd ziet en dubbel werk. Maar ook keuzes maken wordt zo een stuk gemakkelijker.

Ik werk met een stappenplan, waarbij ik verschillende fases doorloop om samen met jou tot een goed ontwerp te komen. Dit kan zijn voor een woonkamer, keuken of badkamer. Maar ook voor een hele verdieping of woonhuis is mogelijk.

Moodboard

De sfeer wordt bepaald door middel van een moodboard. In combinatie met verschillende materialen krijg je een beeld van hoe het ontwerp eruit zal gaan zien.

Plattegrond

Het is belangrijk om eerst te kijken naar de functies en mogelijkheden in de ruimte, zodat de ruimte optimaal benut wordt. Door middel van een plattegrond wordt alles op schaal getekend. Ook wordt er bepaald wat de gewenste maatwerk opties zijn.

Lichtplan

Als de plattegrond definitief is, wordt het ontwerp uitgewerkt in een lichtplan met de de plaatsing van lichtpunten en de verschillende soorten armaturen.

Visualisaties

Er worden verschillende visualisaties gemaakt van de ruimte met kleuren en materialen. Door het ontwerp te visualiseren kun je makkelijker keuzes maken en wordt duidelijk hoe jouw droominterieur er uit gaat zien!

Kleuren / materialen

Hierna worden de materialen en kleuren verder uitgewerkt in een uitgebreid plan, waarbij je precies kunt zien welke materialen en kleuren, waar worden toegepast.

Technische uitwerking maatmeubilair

Als er maatmeubilair is ontworpen in het interieur, kan deze technisch uitgetekend worden met maatvoering en materialen, zodat dit door interieurbouwers makkelijk uitgevoerd kan worden.

Samenwerken met partners

bij de uitwerking van een plan worden vaak verschillende partijen ingeschakeld.  Om een ontwerp zo goed mogelijk te maken is het belangrijk om in de ontwerpfase al met de betreffend partijen in overleg te gaan. Denk aan een constructeur, bouwkundig tekenaar, loodgieter, elektricien enz. Afhankelijk van de behoefte kan ik daar invulling aangeven.